Skip to content

Over RubyRedActie

Wat moet ik me hierbij voorstellen?

RubyRedActie is de redactieservice van RA multitaskbureau, een zzp-onderneming die ooit het leven zag toen de communicatieafdeling waar ik werkte vanwege de crisis werd wegbezuinigd. Betreft vnl. redigeren/corrigeren van teksten en schrijven van korte artikelen. Dit kunnen columns zijn, websiteteksten, folders etc. Door mijn voorliefde voor taal ben ik gedreven en enthousiast. Dat vertaalt zich in mijn teksten. Ik schrijf en schrap net zo lang totdat ik tevreden ben. Mijn teksten zijn helder en gemakkelijk leesbaar. Ik gebruik het liefst korte(re) en actieve zinnen. Helemaal van deze tijd. Daarnaast ben ik gaan fotograferen en vind het leuk om tekst met beeld te combineren. De blogs die ik op deze site plaats, zijn trouwens op persoonlijke titel.

Nu wil ik wel je achtergrond weten

Heb na mijn vwo een opleiding gedaan voor wetenschappelijk secretaresse en ging op mijn 19e al aan de slag als directiesecretaresse. Dan ben je gewend om de puntjes op de i te zetten. Taalfouten kon je je – in die tijd – al helemaal niet permitteren. Je typte op een typemachine, in viervoud met carbonpapier ertussen. Elke fout die je met blunderkalk corrigeerde, kreeg je dus drie keer terug op je kopieën.

Later heb ik opleidingen gedaan in o.a. marketing, pr en communicatie, waar taal een prominente plaats innam. Oh ja, en een korte cursus journalistiek.

Waar ben je trots op?

Dat ik in 2002 ben genomineerd voor de Management Supporter van het Jaar. Ik heb toch mooi 16.000 kandidaten achter me gelaten. Een van de onderdelen was: kennis van taal. Die test zal me zeker geholpen hebben om in de finale te eindigen. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik tijdens het Groot Dictee nog veel fouten maak. Daarom heb ik altijd de nieuwste versie van het Groene en het Witte Boekje op mijn bureau liggen. Dus als ik twijfel over de schrijfwijze van przewalskipaard..

Vriendelijke groet,

Advertenties

5 reacties

Geef een reactie
 1. karin martens / Okt 24 2011 12:50

  lieve ruby,Iam impressed,XXXwens je veel succes,maar dat gaat zekers lukken ,voel het aan mijn water..Jij gaat mijn boek helpen schrijven,zekers weten komt dat eraan!!

  • rubyredactie / Okt 24 2011 13:53

   Dank je wel lieve Kaat. Eerst mijn eigen boek nog schrijven haha. En ons gezamenlijke hostessproject ‘Oh no, Cherso’. Maar oefening baart kunst, en dit is een begin.

 2. frankvberkel / Jun 6 2013 09:59

  Kwam op je site terecht, leuke site ik kom er vaker kijken:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s